Arroganza

Religion. Jeg har tydeligvis gått glipp av noe ved å velge å ikke tro på noe.
Trøsten ved å ha en mening med tilværelsen. Trøsten ved å føle at man blir «passet på».
Jeg kan bare ikke fatte at noen kan trøste seg med at det «er Guds vilje» at små barn dør i kriger skapt av mennesker.
Hva er de barna? Martyrer?
Hvilken mening er det i det?

Det finnes ikke mening i det. Ikke i det hele tatt.
Det er en sinnsyk verden når små barn blir skutt. Babyer, for faen!
Jeg får lyst til å klore ut øynene for å slippe å se slike grusomme bilder!!
Hvem kan stille seg foran en sørgende mor eller far og si at; Neida.
Det var meningen at ditt barn skulle dø.
Jaha. Fordi? Gud har en plan? Så bra for Gud.
Kanskje han skulle delt denne med foreldrene da, istedet for at de skal høre på fullstendig tomme fraser som overhode ikke betyr noe som helst.
Det er greit. Noe må man ha å klynge seg til.
Så det blir tomme ord man klamrer seg til istedet for at noen skriker ut sannheten; at dette utelukkende handler om menneskers grusomhet!
Gud er den dårligeste unnskyldningen som finnes for ondskap, overgrep, drap og tortur.
Uansett hvilken Gud man forsverger seg til.

Hvordan kan man sitte og spy ut religiøst svada når verden beviselig kun består av den selvopphøyde menneskerases verdier og menneskenes meningsløse strøm av løgner, egoisme og sinnsyk propaganda?
Hva er døden på ett kors sammenlignet med 100000-vis av barn meningsløst slaktet ned i krig?
Hvorfor svarte ikke Gud da disse barna ropte på hjelp?
Jesus døde for våre synder. Jeg synes ikke han overdrev sin lidelse..
Om det virkelig eksisterer en Gud, bør han umiddelbart sende sin sønn eller annet kvalifisert personale av englehæren sin for på nytt å ta på seg all ondskap som Jesus umulig kunne gjøre godt igjen med sin kun sin død.
For beklager, Jesus. Din lidelse var NULL i sammenligning. Å i det hele tatt mene at den skulle være tilstrekkelig, er pur arroganse. Og en ufattelig skrudd hån mot de som virkelig lider.


21 Responses to “Arroganza”

 • Grievous Says:

  Hei etter å ha lest dette må jeg si meg enig i noe av det du sier og jeg forstår ditt sinne… Men jeg kjenner jeg blir provosert av folk som skriver slike ting. Det er jævelig synd at barn lider pågrunn av menneskers dumhet og galskap og det er synd at det slikt at krig og død eksisterer. Trist er det MEN du skal lese dette nøye!!! Jeg var kristen for et år siden, jeg er konfirmert og blitt lært opp i den » gudommelige tro» hvis jeg kan si det slik og der lærte jeg godhet, nestekjælighet, medfølelse og rettferdighet og folk var hyggelige mot meg men når moren minne døde ifjor mars så ble den troen bare som dritt for meg og jeg forkastet den helt ut av døra for å si det slik… Poenget er at selvom død og massemord finnes så betyr det ikke at troen er dålig, troen på at det finnes noe godt etter livet, troen på å se igjen kjære og venner, troen på at alt det dumme og slemme du gjorde vil bli tillgitt og du vil bli elsket. DET er tanken som teller ikke hva som finnes eller ikke finnes, religion er ikke blitt dårlig fordi den er ond men fordi det er blir gjor onskap i dens navn! Det er sinnsyke folk i verden som tror blindt på hva deres manifester og bøker sier det er DE som ødellegger verden ikke troen!! Du sier at alt er idioti og sinnsykhet!!! Je det blitt slik pågrunn av at vi mennesker har gjort det slik!!! Og du skal også faen vite også at din og min mening teller ikke satans dritt der ute i den møkka verden vi lever i, det vi sier vil ikke forandre en dritt! Krig vil fortsette, onskap vil forsette og sorg vil eksistere til verden går under hvis den gjør det! SLIK VIL DET ALLTID være uansett!!! Det du sier provoserer folk for du faen meg klart å provosere meg!!! Min mor trodde på gud ikke fordi noen gamle prester fortalte henne det men fordi det gå henne håp, vilje til å forsette, styrke, og at noe godt ventet på henne! uansett hvor hun havnet etter at kreftdritten tok livet hennes så gå den jævla troen henne glede til det siste sekundet av hennes liv!!!! Så du kan ta å tenke et FAENS minutt for å gå det inn i hue ditt at SÅNN VIL DET ALLTID VÆRE!!!! så slutt å syt over alt sammen fordi du, jeg, obama eller andre fredsidioter KAN IKKE endre en fuckings DRITT…. Takk for meg ditt triste pakk av grinebitter!!!!

  • Wakka Says:

   Vel. Siden min/ din mening ikke teller en dritt for noen som helst og heller ikke kan endre en ørliten tøddel, er det vel også fullstendig meningsløst av deg å bli provosert, eller hva?
   Og ut fra ditt eget resonnement er jo dine karakteristikker av innlegget/min person totalt bortkastet for samtlige på denne kloden og jeg klarer ikke å forstå hvorfor du kastet vekk så mye tid på å kommentere:-) (Men takk uansett :-))
   Dog. Jeg karakteriserer meg ikke som grinebiter kun fordi jeg ikke har en religion eller i det hele tatt har evnen til å være religiøs.
   Jeg kaller meg realist. Mulig det er en grinebiter for deg. Men deg om det.
   Og pakk..? Nope. Jeg er ikke mer «pakk» enn du.
   Og sånn by the way…. du sier i utgangspunktet at du ENIG i hva jeg skriver om, så kan jeg heller ikke begripe hva du føler deg så fornærmet av.

   Ps; Helt utenfor saken;
   Du kaller deg Grievous…?
   Alvorlig, mao.
   Men her fikk jeg Star Wars assosiasjoner…
   😀

 • Wakka Says:

  Takk selv, Miss, for utfyllende og lang kommentar!
  😀
  Jeg må påpeke at innlegget Arroganza ble skrevet i sterk affekt, og at innholdet er mer følelser av fortvilelse enn et rent debattutspill.
  For, som du skriver; Temaet er for stort og omfattende for denne lille plassen 🙂
  Takketakk for kommentar og en 14-15 smask sendes tilbake i retning deg! 🙂

 • miss Says:

  Antar at diskusjonen er over, og at konklusjonen er fattet, men jeg føler jeg må komme med noen få tanker her jeg også..:
  Gud og Jesus er ikke problemet her, noe som allerede er nevnt i noen setninger her oppe. Nei, problemet er disse menneskene som «formidler» deres ‘ord’. De tolker en EVENTYRBOK, skrevet for 2000 år siden(man må vel kunne gå ut fra at forfatterne har tatt seg noen små kunstneriske friheter).., ut fra andres tolkninger, og deres igjen. Hvordan skal vel de vite hva Jesus mente? Og Gud’s ord? Hvem av disse skinnhellige prestene kan bevise at de faktisk har snakket med han? Eller henne for den saks skyld? Uansett, så er det ikke han eller HAN som bestemmer hvilke babyer som skal dø i krig og hvem som skal slippe. Det er mennesker som avgjør det. Sånn er det. Og vil alltid være det.
  Enig med deg, Wakka. Skyt dem, og ikke ungene. Når det gjelder fraser som «prøvelser», «guds vilje» og slikt svada… Kirken er livredde for å miste tilhengere, nettopp fordi ingen klarer å forstå HVORFOR noen barn skal måtte dø. Derfor finnes det slike begreper som at «du skal prøves i din tro». Da har de større sjanse for at de ikke vender seg bort fra kirken, og heller ikke påvirker sine nærmeste til å gjøre det. Bla bla.
  Kristent livssyn kan være en velsignelse, når det brukes til å forme menneskers væremåte seg i mellom, hvor verdien av et liv blir verdsatt. Det er et utmerket alternativ for mange. Dessverre blir det ikke alltid slik når statsledere og andre krigsherrer tolker ‘ordet’.. Bah! Temaet er altfor stort for denne lille plassen! Takk, Wakka, for et fengende innlegg!
  Kiss kiss

 • Wakka Says:

  Hei og takk for innspill 🙂 Vel. Hva jeg kan og ikke kan om kristendommen er faktisk forferdelig lite viktig i denne sammenhengen. Jeg er det minst religiøse menneske jeg kjenner, men mener jeg har sett hva «det går i» og hva som presenteres via den norske statskirken.
  Og at mennesker er ansvarlige. Ja.
  Kun og utelukkende.
  Bare mennesker kan være istand til slike ufattelige grusomheter som begås i krig og voldelige overgrep generelt.
  Det jeg føler er helt riv, hoppende mental idioti, er at det skal forklares med «Guds vilje». Så der er vi svært enige 😀

  Som en parantes; Jeg hadde nettopp sett et program fra en krigssone hvor sivilbefolkningen viste fram døde barn… De var skutt ETTER at de var drept av hvem vet… ? Poenget var at disse likene.. Av nydelige små,vakre og fullstendig uskyldige liv ble benyttet som propaganda for å illustrere fiendens grusomhet. Det skulle virke som at «fienden» skulle ha skutt og drept disse barna. Siden står mor/far/familie ved liket og gråter.. Siden trøste seg med at «Det er Guds vilje»… Det er HER jeg steiler, skjønner du 🙂
  Og dermed tar jeg hele lidelseshistorien til Jesus med i sammenligningen.. Fodi den lidelsen er en ren bagatell. Nå har jeg dessuten satt hele temaet på sin ytterste spiss (forøvrig fortjent, føler jeg, siden religion handler KUN om tro og null annet), så dermed blir det også en generaliserende framstilling. Det er dessuten SVÆRT ulikt fra person til person hva de legger i sin tro.
  Like mange oppfatninger som troende, vil jeg mene.
  Men jeg har tatt opp de groveste fellestrekkene i innlegget.
  Men igjen; Tusen takk for innspill. Veldig trivelig 🙂

 • Anonym Says:

  Synes synd på kristne som mener «Gud har en mening med at barn skal dø i krig» og slikt. Selv er jeg også kristen, men synes slike ting er helt grusomme! Men vi kan ikke klandre Gud for alt vi gjør. Gud gav mennesker fri vilje, og det er de menneskenes skyld at slikt skjer.
  Og ham måtte gi oss fri vilje for at vi skulle kunne tro på Ham og elske Ham på ordentlig og ikke som en robot som er programmert til det.

  Skjønner at du i alle fall ikke kan særlig om kristendommen når du skriver dette. Flere ting jeg kunne satt fingeren på her 😉
  Men skjønner godt at du tenker slikt, for det som skjer er helt forferdelig!

 • Wakka Says:

  Vel, Annlaug. Det er noe som heter å gå den allerede opptrådte sti. Kjent, enkel og man mener at man vet eksakt hvor man havner om man følger den.
  Da slipper man å følge sin egen vei, som jo er langt skumlere og mer usikkert.

  Jeg hadde en inngående diskusjon med den überkuleste søster i verden, hvor jeg mente at «dumhet» var synonymt med manglende kritisk sans. Og jeg har fundert på om dumhet sikkert er feil begrep.
  Det riktige ordet er kanskje ignorant?
  Ikke spør. Bare gjøre.
  Slike ting kan få meg til å nærmest selvantenne av raseri 😀
  Takker så mye for dine innspill også!
  Hadde det ikke vært for dere to hadde jeg bare diskutert med meg selv her.. :-p

 • Wakka Says:

  Tb. Menneske har ansett seg selv som jordens overherskere i mange kulturer. Selv de gamle egypterne hadde denne tanken.
  Det er vel stort sett bare de som har hatt naturreligion som ikke anså seg selv som overlegen.
  Sivilisasjon som fenomen har født denne ideen.
  Ikke rike nordmenn 😀
  Men dette havnet litt på siden av det opprinnelige temaet mitt…?
  Eller. Kanskje ikke. Kultur bygges vel vanligvis på en religion,når jeg tenker meg om.

  Takker så mye for innspill,Tb 🙂

 • Annlaug Says:

  Folk har behov å tro på noe større en seg selv, når de ikke ser sin egen storhet!
  Det som skremmer meg er hvordan halvgamle slitne gubber sitter å synser om så mye at de mister sin egen mening, det er det samme som hva skjer med religion! Man mister seg selv, sin egen mening og mulighet til å tenke. for alt er skrevet ned, det er allerede ment noe om det. Så da skal man slavisk følge de ord… tror jeg nå, akkurat nå bobler over av sinne mot alle de som gir fra seg sin fornuft!

 • Anonym Says:

  se på et menneske og en katt, hvem er mest verdt?? vilket liv er mest verdt?? umulig og si, Et liv er ikke rettferdig, det finnes ingen gud som ordner ting 50 -50, Men klart den guds tanken er dum,,enig der. Men samtidig kan gud «og det som er større en oss«være et greit tema:))

 • Anonym Says:

  Uff E jeg var i et rart modus, Men ja, i våre handlinger og i vårt tanke gods, så tror jeg at vi ser på oss selv som det ypperste av det beste.og det tror jeg skyldes vår rikdom:)) desverre. Vår rikdom skyldes vår kreativitet og våre «riktige«valg. Slike valg har ikke vært mulig i Afganistan,,pga demmes tro og samfunnsbyging..Men samtidig gjør ikke vår rikdom oss til bedre mennesker:)) Snarere tvert imot, vi er blitt kalde og ego,,,

 • Wakka Says:

  Ok. La meg oppsummere hva du skrev;
  Våre live mer verdt?
  Hvor kommer den tanken fra?
  Er dette noe du mener at kristne etniske nordmenn forfekter?
  Og mener du at dette har et opphav i «ung» kultur???
  At «gamle» religioner tar BEDRE vare på menneskene som forfekter den???
  Jeg fatter ikke hva du skal fram til, Tb.
  Hva er poenget ditt?

 • Anonym Says:

  Tja vårt hovmod står for fall:)) Men rikdommen har gjort oss hoven og bigg, vi kommer fra Norge, ergo så er våre liv mere verdt enn en fra Iran, Irak osv…bullshitt troen er noe folk klamrer seg til, vår kultur er ung, ergo har vi ingen dyp forankret tro,,,men livene er urettferdig ja.

 • Wakka Says:

  Jeg ble bare så utrolig lei meg igår da jeg så på dette tv-programmet. Og den «trøsten» jeg vet folk blir møtt med.. Man vil bare brøle og kvele de ansvarlige!! Ikke søke trøst i tanken om at det «var meningen». Hvilken trøst er det??
  jeg skjønner det bare ikke, Annlaug.
  Og samtidig klarer jeg ikke å bli sinna på mennesker som faktisk FINNER trøst i dette. For på ett vis er de kun skyldig i å tro. Jeg blir mest rasende på hvor fast de sitter i sin religion og hvor passiv den gjør mennesker i forhold til de som faktisk virkelig er ansvarlig for ugjerningene.

 • Annlaug Says:

  At du ikke skjønner det er jo bare en fordel, det sier mye om deg vennen, tror det er de som er så svake at de ikke har andre muligheter, det er en måte å takle motgang for de/dem. Det er jo de som tror på eventyr.

 • Wakka Says:

  Ja. Desverre. Men jeg forstår heller ikke de som finner trøst i tanken om at det er «meningen» at de skal lide. At barna skal bli drept. At hele livet deres skal være ett helvete.
  Noen prester har til og med den sinnsvake hovmodighet til å kalle slike lidelser for PRØVELSER.
  For at man skal bli ett «bedre»(?) menneske. Eller om man skal herde sin tro?
  Ufattelig.
  Det er en hån. Kun.

 • Annlaug Says:

  Dette tok noen timer, måtte virkelig fundere på dette, for du vet..
  Tror det rett å slett er å fraskrive seg noen som helst form for ansvar, at det er lettere å skyve det foran seg en det å se sine feil å mangler. Det er noe med det at tro kan gi deg så mange «frikort» at det er kvalmt.

 • Wakka Says:

  ? Så. De som «lever marginalt» er de som lettere klamrer seg til det åndelige?
  Selv om det er bare svada. Joda. Kjøper den. Men hvordan det kan være en GOD tanke at «det var meningen».. Nei. Uansett hvor kjipt man har det, er ordene like tomme.

  Og folk i Norge…selvtillit?
  I hvilken sammenheng? At alle ikke lenger godtar «Guds ord» som virkelighet?
  Og hvordan kan det være en feil å stille seg kritisk til meningsløse doktriner uansett hvor man befinner seg?

 • Anonym Says:

  eneste alternativet, tror jeg er blink. Men du vet, folk som lever marginalt, som sjelden får dekt primer behovet. Har helt klart opplevelsen av at det finnes noe «større«.i grell kontrast til vi i Norge. som lever på overfloden, noe som igjenn har gitt oss en selvtillit, som faktisk er feil, og dum.

 • Wakka Says:

  Tydeligvis..?
  Det er den tanken jeg ikke kan fatte.
  Hvordan kan det på noe vis være tilstrekkelig?
  Er det bare fordi det er det eneste alternativet som finnes for å trøste seg med?

 • Anonym Says:

  Men hvis dem kan trøste seg med gud og det tulle der,,da er jo alt ok:))???

Leave a Reply