Valerie

 

Hvor alle kvinner som blir undertrykt ellers omkring i verden bøyer nakken takknemlig eller skrekkslagen ovenfor voldelige mannslinger, stod Valerie som mannehater nr. 1 og gav kvinner håp om en mannebefridd verden.

Hun skrev det bortimot festligste manifest jeg noensinne har lest!

Maskulinitet blir latterliggjort. Menn blir strippet av hele sin verdighet og en stor del av deres stolthet blir av hennes knusende bokstaver malt til  ydmykende korn av nedverdigelse!

Til ære for Kvinnedagen, som også er min bursdag, vil jeg hylle Valerie.

Valerie Solanas (f.09.04.1936) levde livet, om enn hun aldri noensinne havnet på en gyllen gren hvor hun kunne sitte å sniffe lyserøde kirsebærblomster og bare dingle med bena. Hennes liv var kaotisk..

Som barn ble hun misbrukt av sin far, og det sies at hun allerede som 15-åring ble gravid med en sjømann. Barnet ble aldri båret fram, men hun viste da en uvanlig viljestyrke allerede, for hun var hjemløs på det tidspunkt. Allikevel gjennomførte hun high school, og tok siden eksamen i psykologi ved  Maryland Universitet og forsørget studiene sine ved å ta ekstrajobber ved det psykiske fakultets dyrelaboratorium.

Hva som siden hendte med Solanas, vet man lite om fram til 1966. Men av en eller annen grunn hadde hun havnet som tigger, loffer og prostituerte seg for å overleve, fram til hun i  1967 skrev og publiserte manifestet ; SCUM- Sosciety for Cutting Up Men.

Hun er vel mest kjent for mordforsøket på samtidskunstneren Andy Warhol, som det også er laget en  film om; “I shoot Andy Warhol”, med en av mine favorittskuespillerinne i rollen som Valerie; Lily Taylor.

MEN; Til sakens kjerne!

SCUM-

Her sier Valrie blant MYE annet;” Mannen er en biologisk feiltagelse. Deres Y-gen er en uferdig X, som er kvinnegenet, og gir dermed en ufullstendig genspiral.

Med andre ord; Mannen er en uferdig kvinne, en vandrende abort, abortert på genstadiet. Menn er emosjonelt handikappede vesen uten den ringeste evne til empati eller innlevelse hos andre vesner enn seg selv, kan ikke føle kjærlighet, vennskap eller vennlighet. Han er en halvdød, ikke-responderende klatt, utrolig kjedelig fordi bare de som evner å relatere seg til andre mennesker kan være sjarmerende.” “ Kvinner lider ikke av penismisunnelse, menn lider av fittemisunnelse! Alle menn går med et hemmelig ønske om å bli komplett. Bli  en kvinne.”

Hun drar denne linja til EKSTREME proposjoner, den godeste Valerie.

Hun trekker alle aspekter ved det å være mann inn i sitt manifest, og forklarer på sin meget…. Egne måte hvordan ting henger sammen!

Som et menneske som finner fanatikere fullstendig uspiselig, må jeg si at min eneste svakhet og inkonsekvente beundring gis til akkurat Valerie…

Hun skriver vanvittig bra! Man ser hennes raseri og glødene hat mot menn som et gigantisk St. Hans bål av forherligelse av kvinnekjønnet i alle aspekter.

I hennes øyne bør menn utryddes totalt som kjønn, da kvinner ikke har behov for dem til reproduksjon engang! Med dagens teknologi mener hun at vi kan opprettholde den menneskelige rase ved kunstig befruktning, og sørge for at alle foster som blir båret fram er av kvinnekjønn.

Valerie gir menn skylden for all krig, ugreie opp gjennom tidene, og påstår at enhver kvinne om hun da ikke er meget ung eller meget syk, må overtales eller bestikkes for å utholde en manns selskap.

Jeg selv… Kan bare si at jeg satt som en idiot og gliste gjennom hele manifestet! Hun freser som en illsint lemen hele veien!

Og hennes bokstavsammensetning får meg til å føle en nesegrus beundring! Dette mennesket hadde passion! Om enn hun slet med tunge psykiske problemer.

Og en evne til å formulere seg som få andre kan drømme om engang.

Hennes intelligens var høy. Enig eller ei.. Selv slenger jeg meg mer enn gjerne i støvet for denne kvinnes frenetiske formuleringer.

Hun døde en like lite glamorøs død som hennes liv hadde vært.

Den 25 april 1988 ble hun funnet på et hotell for sosiale kasus med lungebetennelse og lungeemfysem som dødsårsak.

Den som vil kan lese; her finnes hele manifestet på engelsk.


Leave a Reply