…..*fnis*

…. I dag. Måtte jeg minsann slippe løs en seriøst diger latter 😀

Fantastiske verden med mennesker som behersker selvbedrag 100%.

Jeg imponeres til stadighet i mindre skala, men i dag.. Måtte jeg virkelig flire rått og lenge!

Eksen til min eks (Kompliserte saker) kunne stolt konstatere pr bokstav at hun aaaldri var sjalu.

Ja, hun visste knapt hva sjalusi var!

Og jeg funderte på om jeg skulle minne henne på alle de nattlige oppringningene til meg i den tiden jeg begynte å tilbringe tid med min tidligere kjære.

Og de «fine» sms hun sendte. Og noen «vakre» mailer med alle de «vennlige og deltagende» ord.

Pluss hennes hatkampanje mot han og meg.

Ført halveis med forutrettet, hulkende og selvrettferdig holdning pr offentlig blogg og halveis med hjemmesnekrede psykopatløgner pr mail til alle som vellystig siklende ropte ja takk(!) til å få lov til meske seg med katastrofeberetningene hennes om meg.

Det var fantastisk å se selvsamme person uttale at hun knapt visste hva folk snakket om når de sa de var sjalu.

Men takk og pris for at mennesker har selvinnsikt.

Takk og pris for at de kjenner enhver svakhet de måtte ha, og projiserer den fort som faen på enhver som måtte være frekk og freidig nok til å påpeke noe uheldig ved deres karakter.

Takk og pris for at jeg kan få le litt og glisende konstatere at; Wakka. Du har mange feil.

Du er arrogant, sta, lat og  en idealistisk tilhenger av «den sunne fornuft» til det ekstreme noen ganger.

Du er håpløs med penger. Du røyker for mye og bmi-indexen kunne vært noen sifre lavere.

MEN; Du har i det minste evnen til å takle kritikk på en rasjonell måte.

Og du kan se når du driter deg ut til tordnende applaus.

Ikke alle er så heldige!


21 Responses to “…..*fnis*”

 • virre509 Says:

  jeg tar alltid snarveier,,,ligger i naturen det.

 • virre509 Says:

  pluss finn.no:)) veldig bra nettsted. Tenkte kanskje du hadde egne ord på det æ

  • Wakka Says:

   …………..Sa han som følte seg forulempet fordi han ikke orket å lete selv eller lese igjennom det jeg hadde lagt ut. Det finnes ikke snarveier til alt, Virre. Komplekse saker krever at man leser og setter seg inn i detaljer som sammen danner en helhet.
   Skaldekvad er ikke en enkel kunst. Faktisk er det ganske krevende!

 • virre509 Says:

  hva er et kvad??? forklar

  • Wakka Says:

   Skaldekvad er en moderne betegnelse for hva den norrøne tiden betegnet som dróttkvætt, det vil si skaldens høyverdige kvad (dikt) som ble kvedet (diktet) for drotten (kongen).

   Skaldens arbeid var å dikte, dokumentere og gjenfortelle historier, spesielt å videreformidle fortidens bragder. Skalden hadde en framskutt plass det norrøne samfunn og hadde en høy posisjon hos en framstående høvding eller konge. Skalden var ikke bare tilskuer og øyevitne, han var også kriger og deltok selv i kampene. Harald Hårfagre gjorde hirden til et kulturelt sentrum for skaldekunst, og fra sagaene kjennes det til mer enn 250 skalder.

   Skaldekunst (iðrott) og klokskap (fróðr) var høyt vurdert, og gode kvad ble godt lønnet. En særdeles stor mester var Øyvind Skaldespiller fra Hålogaland. Tilnavnet «Skaldespiller» (‘skaldeforderver’) var grunnet hans ry for dyktighet at han ‘ødela’ for de andre skalder.
   Skaldekvad var en kompleks kunstart og de ulike sjangrene og begreper hadde ulik status.

   Stavrim eller allitterasjon:
   Stavrim eller allitterasjon (fra latin ad = til og littera = bokstav) betegner bestemte klanglige effekter i vers, for ekskempel når det er overenstemmelse mellom to ords begynnelseskonsonanter og alle konsonanter som kommer før hovedvokalen stemmer overens i begge ord: klang – klar, fjerne – fjell. Stavrim (også kalt bokstavrim) er den gammelgermanske rimform med streng normert bruk av allitrasjon ved bruk av samme konsonant, eller ulike trykksterke vokaler. Stavrimet henger nøye sammen med setningsrytmen.

   Kjenning:
   Kjenning (norrønt kenning, flertall kenningar, kommer fra kenna við = gjøres kjennelig ved) er en norrøn betegnelse på omskrivninger eller bruk av metafor. Det ord som er omskrevet kan ikke være uttrykt i det ord man går ut ifra, eksempelvis «Kampens ild» = sverd eller «spydets høysete» for «hånd». Kjenninger er den norrøne kunstdiktning mest markante trekk og utvidet kvad til kunstferdige koder som krevde utstrakt kunnskap i blant annet norrøn mytologi. Det kjennes til over tusen forskjellige kjenninger.

   Heiti:
   Heiti er et norrønt begrep for et stilistisk hensikt i skaldekvad og tilhørte skaldens ammuniasjon hvor begreper som «mann», «kvinne», «konge», «gud», «sverd», «skip» og videre kunne bli byttet ut med et annet. For bare Odin finnes det over 150 ulike andre betegnelser som skalden kunne variere med. De fleste heiti ble skapt av skalden selv etter behov for å berike eller variere ordene. Forskjellen på kjenning og heiti er at kjenninger var poetiske omskrivelser av tingens hensikt, mens heiti var å bytte et hverdagslig ord med et annet og mindre brukt, som fra «hest» til «ganger».

   Fornyrdislag:
   Fornyrdislag (norrønt fornyrðislag) var hva Snorre Sturlasson betegnet en gammelgermansk versemål som i angelsaksiske Beowulf eller germanske Hildebrandslied, men finnes også i eldre og yngre runer. Det har en strofe på 8 linjer, hver på 84 metriske stavelser, og hvor to og to bundet sammen med stavrim. Det finnes i fortellende Eddadikt som det episke versemålet.

   Dråpa og flokk :
   Dråpa (norrønt drápa, kanskje fra norrønt drepa i betydningen ‘stikke, skyte inn’) er dikt med innskutt stev. Stev = flere og færre verselinjer gjentas rytmisk i teksten. I dråpa står versene i grupper, avgrenset ved omkvedet. Ettersom dråpa var kunstferdig oppbygd var den vanskeligere å dikte og såldes mer hedrende og det mest ærerike kvad man kunne få. Begge deller gjenfinnes i sagaene om samtidige hendelser og personer.
   Hvis stevet manglet var diktet en flokk ved at versene kommer i et tett og ensartet rekkefølge.

   Ljodahått:
   Ljodahått (norrønt ljóðaháttr) betød opprinnelig trollsang eller magisk sang, og var den mystiske verseform som opptrer innenfor episke og panegyriske skaldediktning som Eddadiktning, gjerne i partier som med dramatiske dialoger. Ljodahått er det mest problematiske av alle norrøne verseformer. Den går med strofe på seks linjer med komplisert ordstilling hvor det er ett rim mellom linje 1 og 2, og linje 4 og 5, ett rim innenfor linje 3 og linje 6. En fjerdedel av diktene i den eldre Edda er ljodahått og synes spesielt velegnet for livsfilosofiske kvad og treffende replikker.

   Lausaviser:
   Lausaviser (norrønt lausavísur, flertall lausavísa), bokstavelig løs vise ved at den er ikke tilknyttet en større poetisk helhet og begrepet dekker all norrøn diktning som er énstrofig. En lausevise er en kort og lite dikt som ble improvisert på stående fot. Innholdet kunne derfor strekke seg over hele det menneskelige følelsesaspektet; fra kjærlighet og hat, jubel og nid, takknemmelighet og grettenhet. Praktisk talt alle lauseviser som kjennes er overlevert i sagaene, eksempelvis i Gunnlaug Ormstunges saga, og dens vanligste form er dróttkvætt – hyllest til kongen.

   Kilde; wikipedia.
   Det tok meg 3 sekunder å finne dette fram, Virre…
   Internet er faktisk mer enn porno og blogg!

 • virre509 Says:

  det du gjør no,,,er feil, dette er mobbing, Det kan lux bekrefte, en motblogg kan komme hehe

  • Wakka Says:

   Å si sannheten er ikke mobbing, Virre. Du kan jo heller legge ut ett kvad på bloggen din, slik du lovte. Det hadde vært mye mer imponerende enn dine sedvanlige sutreinnlegg:-p

 • Wakka Says:

  Lux. Sannhet skal man bare glise av. Helt riktig;-)

  Og Virre. Eh.. Du får ikke samme omtale fordi du ikke framstår som ett menneske med selvinnsikt og ettertanke. Du «virrer» for mye, for å si det sånn :-p

 • virre509 Says:

  Herregud Wakka hvorfor får ikke jeg sammen ometale som Lux:))Dette vil jeg slå ned på:))

 • luxcat Says:

  Takk, takk. Hadde jeg vært mer beskjeden så hadde jeg rødmet, men slik det er, så gliser jeg fra øre til øre 🙂

 • Wakka Says:

  Og Virremann… Kvinner? Her spiller kjønn NULL rolle. Mangel på selvinnsikt plager menn i like stor grad som kvinner:-) Og jada. Alle har vi noe godt i oss. Det eneste som farger vår oppfatning av hvem som er «snill» og «slem» er hvilken side av seg selv de omtalte menneskene har valgt å vise oss mest av….:-)

 • Wakka Says:

  Vel, Lux. Her kommer rasjonaliteten og tankevirksomhet inn. Og der må jeg jo få lov å berømme deg i særskilt grad for din intelligens og innsikt. Evnen til selvransakelse er viktig, og ja. Jeg tror du eier den i fullt monn. Men selvsagt…når man får slike hakeslipp som jeg opplevde i dag, får man virkelig trang til å kikke litt på sitt eget speilbilde;-)
  Reality roars back… Men man kan velge å le av det, og det priser jeg meg lykkelig over at jeg klarer:-)

 • virre509 Says:

  Nettopp sånn er jeg også,,,og da føler jeg meg lik mamma. men det er også derifra jeg har kreativiteten, i den grad jeg har det:))

 • luxcat Says:

  Ikke noe å skjemmes over :)De fleste har faktisk ikke selvinnsikt (muligens inkludert meg selv). Rett som det er så blir jeg totat overrasket når noen sier: «JEG er en sånn som… blabla», og jeg tenker: «Hæ?? Det er du da så langt i fra!». Og da blir man bekymret for sin egen selvinnsikt også, for om «resten av verden» lever i villfarelse om hva og hvem de er, hvorfor skulle det være annerledes med meg?

 • virre509 Says:

  kvinner er kvinner si no bare æ;)))) hehe alle har jo gode sider også:)) alle

 • virre509 Says:

  ja jeg skjønner hva du sier, og jeg er enig..

 • virre509 Says:

  tja hennes siste mann har facebook listen sin oppfylt av tai damer:))Han har et krav, sexy og over 160 cm lang:))Hennes barn har begynt og lure på hans fetisj:))men ikke hun, Jeg synes hun er romselig no:))

 • Wakka Says:

  Hehum…Litt beskjemmet er jeg tross alt:-D Men ÅH! Det føltes veldig greit å gi meg selv lov til å skrive om galskapen. Mennesker er sære!!
  Og totalt inkonsekvente. Slik som jeg er her.. Men jeg VET det, i det minste:-D

 • luxcat Says:

  Hehehe 😀
  Du får nu sagt det 😀

 • Annlaug Says:

  Nå dugger det litt på brillene… natta snuppa 🙂

  • Wakka Says:

   Hummm.. Jeg forakter egentlig dypt og inderlig slik skriving om andre mennesker.
   Men.. for en gangs skyld! Så kan jeg forakte meg selv også…? Jeg trodde knapt mine egne øyne da jeg leste det, nemlig! 😀
   Og så lenge ingen kjenner til hvem det er snakk om, føler jeg meg liksom ikke så VELDIG skyldig. Bare litt 😉

Leave a Reply