Bite

Kom ikke hit

Jeg biter

Sterke tenner klar til å knuse skjøre knokler

Kom ikke hit

Jeg er på vakt

Jeg mitt eget hjerte vokter

Kom ikke hit

Jeg snerrer vilt

Meg kan du aldri true

Kom ikke hit

Jeg er alene

I mine øyne får du døden skue

Kom ikke hit

Jeg eter sjeler

Fortærer dem med velbehag

Og

All livsgnist stjeler

Kom ikke hit

Min lenke brister

Smerten din meg voldsomt frister

Når jeg er fri

Er alt forbi

Kom ikke hit


42 Responses to “Bite”

 • Wakka Says:

  Åh! Tusen takk! Kjempestas at du likte det!
  Jeg er faktisk (flaut nok) ganske stolt av denne selv 🙂
  Humongous klem tilbax!

 • miss Says:

  Kjære Wakka.
  Husker du at jeg sa til deg at dette med kvad forsto jeg meg ikke helt på…? Men da jeg hadde ikke lest dette! Så utrolig fengslende! Jeg blir helt bergtatt.. Vakkert. Du er i sannhet en kunstner med ord
  Klem

 • Anonym Says:

  Norrøn mytolog burde jeg lært meg:)) det er mye Norge i det:)) Uansett er du ei flott kvinne:))

 • wakka Says:

  Høh! Det var så visst fin på bokmål også!:-p

  Men.. om man leser det og ikke er spesielt intressert/har peil på norrøn mytologi,mister «kvadet» mye av betydningen.

 • virre Says:

  Jeg likte ikke bokmåls versjonen,derimot ny Norsk versjonen:))Den var bare helt gripende:))
  Sånn er det:))

 • wakka Says:

  Dine kommentarer; «dette er ikke fint,,dette er ikke kloke ord,,dette er ikke dine ord,,dette bringer ikke verden freover»/»kle til Ulva:)) Et utrolig vakkeret dikt:)) helt rått:))»
  …Ingen konsekvent mening, med andre ord?

  Så; Jeg vet helt sikkert at dette diktet egentlig betyr niks og nada for deg. Du vil bare kommentere og gjøre deg bemerket.
  Hvilket i og for seg på ett vis er legetimt.
  Men jeg finner det hverken underholdene eller spennende at du drar slike stunt som du gjorde på egen blogg angående meg.
  Jeg synes du er noe overfleksibel i ryggraden, for å si det snilt.
  Samtidig gidder jeg ikke krangle.
  Jeg er ett fredsommelig menneske.

  Jeg vil kun be deg om en eneste ting;
  OM du skal kommentere, kommenter det jeg skriver uten å smiske eller gi tanketom kritikk. Det må jo være uendelig mye mer givende å kunne si noe konstruktivt?? Eller bare holde kjeft om man ikke synes noe.

  Og kutt ut å blande inn sol-bloggere i alle mulige og umulige sammenhenger!!!
  Er det ikke mulig å få det inn i din intrigebefengte skalle??

  Be good or be gone.

 • virre Says:

  Dere 2 må aldri gleme at dere er 2 flotte damer ALDR:))) Ulva og Wakka bare si at jeg er en tulling,,,:))

 • virre Says:

  kle til Ulva:)) Et utrolig vakkeret dikt:)) helt rått:))

 • Annlaug Says:

  Det var vakkert, du aner ikke hvor vakkert…. skulle legge inn med en gang i natt men da ville ikke siden vise seg hmmm fikk lest til slutt med en del krangling så tror det var noen oppdateringer der. Uansett masse babling.
  Det var vakkert i begge formene men Ny Norsk er jo best 😉

 • Annlaug Says:

  Virre plager du Wakka mer nå så blir jeg slem, virkelig slem for at du oppfører deg slik mot en venn av meg er ikke godtatt på noen som helst måte. Jeg er ikke snill, jeg prøver ikke å være snill, jeg elsker å være slem mot de som sårer mine venner! Så du burde holde deg i skinnet nå! Jeg har ikke en lang lunte, jeg veier ikke mine ord eller handlinger når jeg er så sint som nå! Så gi f.. i å plage Wakka med dine desperate utspill!
  Om ikke så skal jeg plage deg!

  • wakka Says:

   Annlaug.. Takker så mye for din kommentar…
   Og; Jeg fant, jeg fant!! En nynorsk ordliste!!
   😀 Her er diktet på nynorsk:

   Kom ikkje hit

   Eg bit

   Sterke tenner klår til å knuse skjøre knoklar

   Kom ikkje hit

   Eg er på vakt

   Eg mitt eige hjarte vokter

   Kom ikkje hit

   Eg snerrar vilt

   Meg kan du aldri truge

   Kom ikkje hit

   Eg er åleine

   I auga mine får du døden skode

   Kom ikkje hit

   Eg et sjeler

   Fortærer dei med velbehag

   Og

   All livsgnist stjeler

   Kom ikkje hit

   Lenkja mi brister

   Smerta di meg valdsamt freistar

   Når eg er fri

   Er alt forbi

   Kom ikkje hit

 • luxcat Says:

  Man har bare rett og slett ikke bruk for folk som forsøker å rive en ned i livet sitt. Det finnes nok av ekte og uvalgte problemer om man ikke skal plage seg selv med slikt.

  Men nå er det straks natta for meg. Skal være uthvilt for 7. og 3. klassinger i morgen. Puh! Men oi så fint samtidig 🙂
  Sove godt til deg søta, og tenk på nye vers og ikke på møkkakommentarer du uansett ikke blir kvitt 🙂

  • wakka Says:

   Du har fullstendig rett, Lux.
   Man har altfor mange andre problemer til at man kan tillate seg å henge seg mer opp i slike ting.
   Men jeg ble sinna! 😀
   Nå skal jeg også legge meg siden 2 små damer skal utstyres med matpakke og sendes avgårde til et sånt sted du jobber på:-p
   Nattinatt og sov veldig godt!
   Bokstavene svømmer foran mine øyne nå, så da er det bare å krype til sengavlen!
   🙂

 • wakka Says:

  Din siste kommentar Lux: Tiltredes.
  I sin helhet.

 • wakka Says:

  Virre. Jeg ser du forsøker å late som ingenting. Igjen. Pluss at det hele skal bagatelliseres slik at jeg skal framstå som nærtagende og nærmest tåpelig som i det hele tatt reagerer på at du nok en gang skriver sur og bitter kritikk av meg på din blogg.
  Men jeg har utrykkelig(!!!!) og utallige ganger bedt deg om å avstå fra å trekke inn mennesker fra sol for å diskutere dem/ skrive om interne saker. Dette er mitt.. være-i-fred-sted. Ikke en blogg som noen får lov misbruke til intriger av noe slag.
  Og jeg er DRITTLEI av din ryggesløse oppførsel!
  Du er til og med hevngjerrig på en direkte ondskapsfull og løgnaktig måte.
  Og jeg burde ikke bli sjokkert, siden jeg faktisk har sett dette før. Samme mønster.
  Men jeg ER faktisk sjokkert. Og skikkelig forbannet denne gangen.

  Om du undrer på Fenrisulven, kan du ta ett google-søk.

 • luxcat Says:

  Men de han biter seg fast i er heldigvis heller ikke akkurat samfunnsstøtter 😉

  Drit i hele fyren for framtida og la ham seile sin egen turbulente sjø (tungt å seile uten ryggrad), og vær glad for de ekte menneskene du har rundt deg 🙂

  Troverdighet? Den blåste han selv over alle hauger for lenge siden. Og ok – så er det kanskje noen nye/andre som ser ham som en stakkarslig figur som trenger støtte, men dem om det 😀

 • virre Says:

  hva er fennrisulven??

 • wakka Says:

  Jeg VET at det beste er å ikke bry seg. Overse og ignorere. Men jeg har latt det passerer alt for mange ganger, føler jeg. For uansett hvor mange ganger jeg tilgir og glemmer skitt han slenger om meg så dukker det alltid opp mer om jeg ikke godtar det han kommenterer/kommenterer hans innlegg. Til stor forlystelse for «de han biter seg fast i ræva på», som du treffende uttrykker det.
  Og siden komme å si at «det var ikke sånn ment»…Jotakk. Jeg kan også skrive hatefulle og spotske innlegg om mennesker jeg kjenner til, for å siden si at det var en spøk. Hvor troverdig det er, er jo et helt annet spørsmål.
  :-/

 • luxcat Says:

  Og det med virre: Han er antagelig et troll. Jeg ser at han forsøkes unnskyldes med lettpåvirkelighet osv, men javel. Si det ER sik da: Er han da unnskyldt? For er han DET, ja da er han jo også en tilbakestående en. og forsåvidt dermed også uten injurierende kraft.

  Nei alvorlig talt! En voksen mann som hele tiden biter seg fast i ræva på en fyr som har briljert med sin sans for horer og unge jenter… Det sier seg selv at det ikke er noe å bry seg med, sånn egentlig. Men kjenner jeg blir bra forbannet likevel!

 • luxcat Says:

  Nei, det kan du være sikker på. Jeg sier heller ingenting, enn å rose noe jeg finner middelmådig. Og bare det at dette diktet ditt har sittet fast i meg hele dagen, sier sitt. Gleder meg til fortsettelsen 🙂

 • wakka Says:

  *snufs* Tusen takk, Lux! Dette er balsam for min sjenerte dikter-side! Jeg føler meg som en morken trerot under stein når jeg forsøker å skrive vers.
  Og javisst! Det henger veldig sammen med den kunsten jeg liker. Og de mørke (og gjerne mystiske) sidene ved menneskets tilværelse har alltid fasinert meg.
  Nå føler jeg iallefall at jeg TØR skrive mer i liknende stil, og mange, mange takk til både deg og Annlaug. Ros fra dere to er ett kvalitets-stempel, for jeg kan alltid være sikker på at dere ikke roser det jeg skriver som en slags «trøst»:-)

  Ang. Virres imbesile angrep; Jeg trodde faktisk ikke han skulle gjøre det flere ganger(skrive dritt på sol), siden vi ikke har kommunisert annet enn her på bloggen min. Men neida. Jeg har liksom ikke ord for hvor lavmål jeg synes det er selv. Jeg blir stum av slik trollskap.Du hjalp meg. Takk!!!

 • luxcat Says:

  Oi! Så virres kommentarer her nå, og skjønner at det er deg han sikter til i bloggen sin. Han kan umulig ha sett seg selv i speilet, og så tatt en titt på deg. Umulig sett sin egen intellektuelle kapasitet, og så sett på din. Umulig sett sin egen rævsleiking, og så sett din ryggrad.

  Hadde han sett de tingene, så hadde han muligens også oppfattet at dere er i hver deres divisjon (minst). Og hvem, ved sine fulle fem, frister med Trøndelag??! Muligens fristende om man er vokst opp i helvete, og ikke finner veien ut selv, men for en oppegående, vakker dame med integritet? 😉

 • luxcat Says:

  Ble også litt forundret over denne «nye» siden av deg, som Annlaug. Tror du har en nisje her, for hvor mange tar fram skaldekunst i dag? Og dette oser av norrøne aner, selv om det er bokmål. Du har alltid vært fryktelig flink med argumenter, å holde tråden og alt det der, og historiene dine har også vært fine, men dette overgår «fint». Og så deilig å lese noe som ikke bare er hjerte-smerte blabla 🙂 Noe som vekker litt andre følelser enn sorg eller kvalme (mye av det hjerte-smerte-opplegget er blahh!).
  Mer av dette! Og dessuten: Hvor godt passer det ikke til den kunsten du er så glad i?

  Jøsses, jenta 🙂

 • wakka Says:

  Virre. Du skrev til meg i går kveld på sms(etter at jeg fjernet de «spøkefulle» kommentarene fra dette innlegget); «No er jeg sint.Har lyst å skrive blogg» En klar trussel om å skrive dritt om meg. Som du har gjort utallige ganger!! Som vanlig med en oppkonstruert historie hvor du kan akke og oiie deg over hvor slem alle er og hvor mye urett som er begått mot deg, og få «trøst».
  Og jeg tok jo ikke feil denne gangen heller, eller hva? Selv om du forsøker å bløffe med at du kommuniserte med «eks-damer», hvilket jeg absolutt ikke er siden vi aldri har vært sammen.

  Jeg hadde tenkt å la dette passere inn i glemmeboka som nok en anekdote om dine for-mye-vin-kvelder og slå en strek over det hele. Jeg hadde slettet kommentarene.Men du var nødt å slenge dritt på bloggen din.
  Da fant jeg ut at å det å være grei, absolutt ikke er noen vits, så nå får de stå her som ett minnesmerke over din stupide oppførsel.

 • wakka Says:

  Lux. Jeg skulle virkelig ønske jeg var stødigere i gammel nynorsk.( egentlig en selvmotsigelse, det der:-D) Jeg synes også skaldedikting passer best på islandsk eller nynorsk, og uttrykket hadde nok blitt mer …autentisk(?)med ett av de.

  Takker så mye for ros! Jeg blir så glad!!
  Og ja.. du tok den.
  Dette er ikke BARE til ære for Fenrisulven.
  🙂

 • luxcat Says:

  Virkelig bra! Tenk deg den på norrønt eller gammel nynorsk i tillegg (bokmål blir litt tamt for de mest voldsomme tingene, synes jeg).

  Vakkert og klangfullt på en skremmende måte. Og man kan tenke seg at det passer på mye annet enn fenrisulven, da det finnes mange sjelespisere der ute.

 • virre Says:

  Hei for og være seriøs:)) jeg har da aldri truet deg:)) Jeg tuller litt, en og si at jeg truer er laangt over streken, Hvorfor ikke spøke tilbake?? no har æ faktisk fått nok, hade

 • virre Says:

  du er nok en 5 kolonist:)) ikke bra.

 • virre Says:

  du er nok en 5 kollonist:)) ikke bra.

 • virre Says:

  les Paliaq og bli klokere:))) velkoen til Trøndelag:)

  • wakka Says:

   Hold dine intriger inne på din egen arena for fremtiden, Virre.
   Man skulle ikke tro at du var en person på nærmere 50:-(
   Og så truer du via sms med å skrive «noe» på din blogg fordi jeg ikke vil ha fler av dine personrelaterte internreferanser som kommentarer her under mitt innlegg?
   Ja, det gjør du jo hver gang du får motbør, så hva annet er nytt?
   Jeg har ikke tall på hvor mange ganger du har fått tilsnakk for tøvet ditt, for å siden skrive direkte løgnaktig personhets på din egen blogg for å henge ut de som sa deg imot. Hva skal man si til sånt?
   Og tror du at du oppnår respekt av slik oppførsel?
   🙁

 • virre Says:

  dette er ikke fint,,dette er ikke kloke ord,,dette er ikke dine ord,,dette bringer ikke verden freover

  • wakka Says:

   Dette er ikke ment å være fint. Dette er ikke ment å være klokt. For DIN del. Jeg har ikke skrevet dette for deg.
   Dette ER mine ord. Kun.
   Og om verden ikke går framover av det for din del, så gir jeg faktisk totalt faen.

 • virre Says:

  uenig,

 • Annlaug Says:

  Tror det er en veldig god ting jeg, for jeg kunne ikke slutte å tenke på den, måtte bare lese en gang til 😉

 • wakka Says:

  Jeg bruker å bli altfor flau til å våge å publisere slike…skrivelser:-D
  Litt frihet og fred til å skrive hva jeg vil, har løsnet på de hemmningene.
  Om det er en god eller dårlig ting, vil vel tiden vise.
  😉

 • Annlaug Says:

  Så likheten, så nytt av deg. Du viser noe som du ikke har vist før.

 • Annlaug Says:

  Vet du det var vakkert skremmende..

  • wakka Says:

   Tusen takk for de ordene, Annlaug!! Jeg fusker litt på skaldemål…
   Jeg er så betatt av versene i Voluspå angående akkurat Fenrisulven, så jeg fikk lyst å lage min egen.. eh.. versjon! (En kort en..)
   🙂

Leave a Reply